Spitalul Militar ROL 2 din București reia mâine internările. Mărturiile medicilor de la Sistemul modular al MApN din Timișoara – VIDEO

Spitalul Militar ROL 2 din București reia mâine internările. Mărturiile medicilor de la Sistemul modular al MApN din Timișoara - VIDEO
Numărul de paturi de la Spitalul Militar ROL 2 a fost crescut prin amplasarea unor noi containere medicale de cazare / Sursa: MApN
Publicat: 01/08/2020, 20:39
Actualizat: 01/08/2020, 21:07

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că Spitalulul Militar ROL 2 instalat în incinta Institutului „Ana Aslan” va relua internările pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 începând cu dimineața zilei de duminică, 2 august, după ce a finalizat sâmbătă lucrările de modernizare și extindere a capacității de tratament.

Spitalulul Militar ROL 2 din nordul Bucureștiului va asigura, începând de duminică, 167 de paturi, după ce s-a realizat noua configurație, prin reproiectarea circuitelor și executarea unor ample lucrări de reamenajare a amplasamentului și refacere a infrastructurii de utilități, a transmis, sâmbătă, Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit MApN, cele 167 de paturi sunt distribuite în funcție de gravitatea stării pacienților:

  • 23 de paturi ATI, pentru pacienții aflați în stare gravă sau critică;
  • 56 de paturi pentru pacienții cu forme medii și ușoare de boală, în urma infectării cu SARS-CoV-2, în spații noi, create prin amplasarea a 30 de containere medicale de cazare și 16 containere sanitare dotate cu dușuri și toalete;
  • 64 de paturi, de asemenea pentru pacienții cu forme medii și ușoare, amenajate în corturi, în condiții superioare de cazare față de organizarea anterioară;
  • O zonă-tampon cu o capacitate maximă de 24 de paturi, pentru izolarea pacienților aflați în așteptarea rezultatelor testelor COVID-19.

Lucrările de la Spitalulul Militar ROL 2 la, executate în perioada 24 iulie – 1 august, s-au derulat sub coordonarea Statului Major al Apărării, de specialiști ai Statului Major al Forțelor Terestre, Direcției Medicale, Spitalului Universitar de Urgență Militar Central și Direcției Domenii și Infrastructuri.

55 de pacienți internați în 12 zile la Timișoara, 16 deja vindecați

Și Sistemele medicale modulare de izolare și tratament (SMMIT) din subordinea Direcției Medicale, instalate pe stadioanele din Timișoara și Constanța, sunt operaționale, a transmis MApN.

La SMMIT Timișoara, aflat în coordonarea Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din localitate, se află internați 39 pacienți, un număr de 16 persoane fiind declarate vindecate și externate de la punerea în funcțiune a acestei facilități medicale în data de 21 iulie. Unitatea din orașul de pe Bega are o capacitate de 54 de paturi, dintre care patru de terapie intensivă.

SMMIT Constanța este, de asemenea, operațional, fiind în măsură să primească în orice moment pacienți, la solicitarea autorităților competente, a transmis MApN. Sistemul de la Constanța este compus dintr-un spital de campanie, cu o capacitate de 56 de paturi şi o zonă de carantină şi izolare, cu o capacitate de 116 paturi”, după cum explica locotenent colonel doctor Nicolae Cătălin Boca.

Medic ATI: „Este o meserie care te pune în contact cu granița între viață și moarte”

Video: Imagini și mărturii de la Spitalul ROL2 „Ana Aslan” și de la SMMIT Timișoara / Sursa: MApN, montaj video: Eduard Predescu, Gândul.ro

Dr. Mirescu Sorina, medic infecționist, și Dr. Florin Negrea, medic ATI, sunt două dintre cadrele medicale încadrate la unitatea din Timișoara care au destăinuit ce presupune lupta cu noul coronavirus.

Dr. Mirescu Sorina activează de câteva luni în cadrul Sistemului modular din Timișoara. „M-am angajat în acestă luptă cu pandemia special pentru a lupta pentru pacienții noștri. O zi din viața noastră este foarte plină. Totuși, am reușit să ne coordonăm echipele și să comunicăm foarte mult, pentru că, lucrând în acest sistem modular, informația este foarte important să ajungă corect. Fiecare dintre noi să creem o conexiune, asta se întâmplă, muncim la acest lucru și este într-adevăr foarte plină. Este pusă la încercare forța noastră, atît fizică, cât și psihică, în fiecare moment. Având în vedere temperaturile de afară, este greu de suportat și fără combinezon această temperatură. În acest fel, corpul se supraîncălzește, există momente în care ne supraîncălzim și atunci, bineînțeles, încercăm să căutăm o rezervă în noi ca să mergem mai departe, pentru că trebuie să ducem la bun sfârșit actul medical”, a mărturisit medicul infecționist.

„Este o meserie care te pune în contact cu granița între viață și moarte. E o provocare, e o eternă provocare, nu ai nevoie de doze suplimentare de adrenalină făcute prin sporturi extreme”, a povestit și Florin Negrea, medic ATI, tot de la SMMIT Timișoara. Medicul a subliniat importanța informării din partea autorităților și a specialiștilor pentru a combate dezinformările cu privire la existanța noului coronavirus. El apreciază că măsurile de informare oficiale au dat roade, pentru că din ce mai puțini pacienți au refuzat internarea sau, odată internați, să dorească să plece acasă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în informarea de sâmbătă,  1.225 de cazuri noi de infecții cu COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore, din 23.451 de teste. De asemenea, 36 de persoane au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus, iar 401 pacienți sunt internați la Terapie Intensivă. Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 52.111 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Polonia, îngrijorată de escaladarea conflictului în Ucraina: „Simțim că necunoscutul se apropie”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Spania a amendat mai multe companii aeriene low-cost pentru practici abuzive. Ryanair a primit cea...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Obligatoriu pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Regula se aplică pentru toți
Locul din România în care Creatorul a împărțit muritorilor o bucățică de cer. E binecuvântat
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Autoritățile italiene au recuperat artefacte în valoare de 8 milioane de euro excavate ilegal